Társasjáték klub

Engedjék meg, hogy bemutatkozzam, Arany Réka vagyok a klub megálmodója és vezetője. A Rácalmási Társasjáték klub megalakulásával egy régi vágyam vált valóra, amit 2021 novemberében, öt játékostársammal hoztam létre, a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár támogatásával.

A kezdeti havonta egyszeri foglalkozás, a tagság bővülésével, már elérte a havi két játékos találkozót, amiket minden hó második és negyedik csütörtökén tartunk 16 órai kezdéssel.

Folyamatosan növekvő tagságunkban, már nem csak felnőttek, de gyermekek is csatlakoztak, és aktív részesei lettek a játékainknak. Foglalkozásainkon, a ma reneszánszát élő társasjátékokat fedezünk fel, bárki hozhat új vagy régi játékot, amiket akár több asztalnál is játszhatunk, megismerve a szabályokat, az újdonságokat, és az élményt, amit ezek a játékos órák adnak egy jó hangulatú társaságban. Bátran mondhatom, hogy nevetésünktől szokott zengeni a művelődési ház ezeken a napokon.

A Társasjáték Klub megalakulása óta aktívan részt vesz a helyi rendezvények és közösségi foglalkozások életében, társasjáték bemutatókkal, foglalkozásokkal színesítjük a programokat.

Részt vettünk többek között a Rácalmási Majálison, vagy a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton is, ahol izgalmas játékokkal vártuk az érdeklődőket.

Klubunk tavaly, a művelődési ház támogatásával, részt vett a Budapesten megtartott Társasjátékok Ünnepe elnevezésű rendezvényen amit már X. alkalommal tartottak a szervezők. Ez egy országos rendezvény, amin naponta több ezer játékos vesz részt, és próbálhatja ki a gyártók és forgalmazók által hozott társasjátékokat. Szeretnénk ebből az éves rendezvényen való részvételből is hagyományt teremteni, és más társasjátékokhoz tartozó rendezvényekre való látogatást és kirándulásokat is megszervezni. Terveink között szerepel még egy a környék településein megtalálható társasjáték klubok felkutatása, közös játékos versenyek szervezése, ezzel is erősítve a közösségi érzést és a játékok szeretetét.

A foglalkozások szabadon látogathatóak, minden játékos érdeklődőt szeretettel várunk, bárki hozhat játékot, de a mi játékainkhoz is csatlakozhat aki csak szeretne. Tagdíjunk nincs, csak egy feltételt szabunk a közösségünkhöz való csatlakozáshoz: a társasjátékok szeretete!

Ha felkeltettük az érdeklődését, további információt kérhet a következő elérhetőségen:

Arany Réka: +36 70 429 8163

vagy a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár elérhetőségein.

Telefonszáma: 25/440-456

e-mail címe: racmuvhaz@racalmas.hu

Email: racmuvhaz@racalmas.hu
Telefon: +36 25 440 456
Cím: 2459 Rácalmás, Szigetfő u 31.

NYITVA TARTÁS

Hétfő: 12:00 - 20:00
Kedd: 08:00 - 20:00
Szerda: 08:00 - 20:00
Csütrötök: 08:00 - 20:00
Péntek: 08:00 - 20:00
Szombat: 08:00 - 17:00
Vasárnap: Zárva
> RÁCALMÁSI KÖNYVTÁR