RÁCAMÁSI BARINA TÁNCEGYÜTTES

Wünsch Laci bácsi vezette rácalmási néptánc csoport megszűnése után, 2015. januárjában indult újra a néptánc Rácalmáson. A Barina Néptánccsoport Bocsi Nóra és Molnár István Dániel és a művelődési ház toborzó hadjáratának köszönhetően közel 60 főre duzzadt, ezért 2015. nyarára a csoportot Rácalmási Barina Táncegyüttes névre keresztelték.
Az edzéseken, mert edzésnek mondhatjuk a találkozóikat, amikor akárcsak bármely sport esetében megtörténik a fizikai megalapozása annak, hogy akár egy órás minőségi műsort tudjanak bemutatni a viseletekben.  Edzéseket a kicsiktől a nagyokig minimum heti két alkalommal tartanak a művelődési házban. Fellépésekre készülve, a próbák száma ennél nagyobb.  Az alkalmak változóan 2-3 órásak.
A teremben töltött idő elég komplex, tematikusan épül fel minden próba: bemelegítés-tréning-különböző technikai fejlesztések (sokszor nyúlunk a balett alapjaihoz), stílus gyakorlat, hangképzés,különböző szakmai anyagok átvilágítása értelmezése.

A Barinások rendszeres fellépői a rácalmási rendezvényeknek, de egyre többet hívják őket vendégszereplésekre is. A Barinások részt vettek 2018-ban a Trianon Rockoperában is.

A néptáncot ajánlott bárkinek, aki szereti a zenét, az éneklést, a táncot, a nagy közösségi létet, ha szeretné kipróbálni milyen is a színpadi lét. A néptánc a magyar népművészeti kincs, amelynek őrzői, ápolói a táncegyüttes tagjai.

A néptánc a művelődési ház keretei között működik.
Az évek alatt több népviseletre is szert tett a tánccsoport felajánlásokból, pályázatból és  Rácalmás Város Önkormányzatának támogatásával.

A táncegyüttes szakmai vezetője Molnár István Dániel 7 éves kora óta táncol, Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes korábbi tagja, jelenleg aktív táncosa az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttesnek.

A Rácalmási Barina Táncegyüttes munkáját nyomon követhetik az együttes saját Facebook oldalán is a www.facebook.com/barinatancegyuttes

Szeretettel várják az érdeklődőket az edzések időpontjában, vagy a következő elérhetőségeken:

szakmai vezető: racalmasibarinatancegyuttes@gmail.com

A rácalmási művelődési ház telefonszáma: 25/440-456

A rácalmási művelődési ház e-mail címe: racmuvhaz@racalmas.hu

A Rácalmás TV felvételei:

Email: racmuvhaz@racalmas.hu
Telefon: +36 25 440 456
Cím: 2459 Rácalmás, Szigetfő u 31.

NYITVA TARTÁS

Hétfő: 12:00 - 20:00
Kedd: 08:00 - 20:00
Szerda: 08:00 - 20:00
Csütrötök: 08:00 - 20:00
Péntek: 08:00 - 20:00
Szombat: 08:00 - 17:00
Vasárnap: Zárva
> RÁCALMÁSI KÖNYVTÁR